Search
Menu

De takwerking

Novastoshnah: zeehondjes van 5 jaar tot  8 jaar

Anders dan bij welpen en varende die zich kenmerken door de nest en kwartierwerking, vertrekken we bij zeehonden vanuit één groep. Door avontuurlijke activiteiten leren de zeehonden samen te spelen en zich zelfzeker te gedragen in groep.

Concreet zijn knutselen, zingen, leren zwemmen en spelen de voornaamste activiteiten. Indien het weer het toelaat gaan ze tijdens de zomer mee naar de Binnenschelde aan "de Schelp" om wat in het water te plonzen. In de winter wordt er om de twee weken flink geoefend in het zwembad.
 

Jungle: welpen van 8 jaar tot 11 jaar

De Welpen,onder leiding van Kaa, zijn onderverdeeld in "nesten" met aan het hoofd van elk nest, de nestleid(st)er, bijgestaan door de hulpnestleid(st)er. Al spelend worden de kinderen technieken aangeleerd die een bijdrage leveren tot hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Dit alles op het thema van het Jungleboek, waarin het hordeleven, het samenspel, de rode draad vormt.

In de zomer leren zij zeilen met kleine bootjes, de optimistjes, op een beschutte zone op de Binnenschelde aan "De Schelp".

 

Varende  van 11 jaar tot 18 jaar

Zeilen is  niet langer een droom, maar wordt werkelijkheid. In de winter worden de vletten opgeknapt om er in de zomer leuke zeilavonturen mee te kunnen beleven. Naast zeilen en roeien trek je ook het bos in, kan je badges verdienen en leer je nautische technieken..
De varende verzamelen in "kwartieren". Elk kwartier heeft een kwartiermeester. Tijdens het vaarseizoen, van mei tot oktober, vindt men de varende meestal op het water. Tijdens het winterseizoen zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud van hun vloot.

 

GebruiksovereenkomstPrivacybeleidCopyright 2020 by DNN corp
Back To Top