Het uniform

Wij zijn op de eerste plaats een seascoutseenheid en dat willen we natuurlijk ook graag laten zien. We hebben een uniform speciaal voor de seascouts waarmee we aan iedereen laten zien wie we zijn.

We zien er graag goed uit maar als we gaan spelen en ravotten op de basis dan leggen we tijdens onze speeluurtjes ons mooi uniform eventjes aan de kant en trekken onze speelkleren aan. De uniformen zijn nu ook weer niet zo goedkoop en we willen onze ouders natuurlijk niet elk jaar opnieuw op kosten jagen.

Een klein woordje uitleg over de samenstelling van de uniformen...

A.  Het zomeruniform

Het zomeruniform wordt gedragen van opening vaarseizoen (begin mei) tot en met begin november.

Het zomeruniform bestaat uit een korte donkerblauwe broek (geen jeans), een tof T-shirt van de groep, de keicoole das, ons megabangelijk hemd met alle tekens en badges die we verdienden, donkerblauwe kousen, donkere schoenen (botinnen), een welpenpet voor de zeehonden en de welpen en een pet voor de aspiranten, de senioren en de leiding.

B.  Het winteruniform

In de winter wordt het wat kouder en dossen we ons wat warmer uit. We dragen het winteruniform van begin november tot en met openingvaarseizoen.

Het winteruniform bestaat nu uit een lange donkerblauwe broek (geen jeans), het nog steeds toffe T-shirt van de groep, de nog cooler geworden das, het gigabangelijk hemd met alle tekens en hopelijk nog meer badges, donkerblauwe kousen, donkere schoenen (botinnen), een welpenpet voor de zeehonden en de welpen en een pet voor de aspiranten, de senioren en de leiding.

Het Hemd

We willen er met ons hemd natuurlijk graag goed mee voor de dag komen en al onze tekens en badges moeten op de juiste plaats hangen. Onze mama's (of moderne papa's) moeten het naaiwerk verrichten en om hen toch wat te helpen geven we een beetje meer uitleg over wat moet nu waar weer hangen.

Borst

Met fiere borst vooruit laten we het jaarthema, boog sea-scouts, badge 25-jarig bestaan, sea-scouts badge, totem voor de gedoopten, universele scoutsteken (paarse cirkel en enkel varende takken), zeehondenbadge voor de zeehonden en het wolfje van je nest voor de welpen zien aan iedereen die kijken wil.

Rechtermouw

Op onze gespierde rechterarm zien we het Europees en Belgische FOS teken, het lintje van de provincie Antwerpen en de badge van Zandvliet. Hieronder mogen de badges van activiteiten waaraan je hebt meegedaan (zoals de Lentejacht). Zo weet iedereen waar we vandaan komen en waar onze roots liggen.

Linkermouw

Op de linkermouw hangen de kwartierlintjes (varende takken) of leidingslintjes (de leiding). Ook staat er het FOS belofteteken (de handjes mogen enkel zichtbaar zijn na belofte bij de varende takken en de eventuele behaalde badges.

Alles is op onze basis verkrijgbaar tegen democratische prijzen behalve natuurlijk kousen, schoenen en broeken.  Als de fototjes te onduidelijk zijn kan je steeds meer uitleg vragen aan de leiding en indien beschikbaar kan je een modelletje lenen.
Kentekens voor
Uniform borstzicht